نحوه مطالعه مقالات و کتب زبان تخصصی روانشناسی | آموزش و منابع زبان تخصصی روانشناسی

احتمالا دغدغه شما هم این موضوع است: چطور میتونم زبان تخصصی روانشناسی رو یاد بگیرم؟
در این مقاله این دغدغه را با هم بررسی میکنیم و راه حل مناسب نیز ارائه خواهد شد.
یادت باشه که در تمام رشتههای دانشگاهی دانستن زبان تخصصی بسیار اهمیت داره. این اهمیت را میتونیم از دو جنبه بررسی کنیم:
اول اینکه چه در مقطع لیسانس و چه در مقاطع بالاتر شما باید بتونید برای کسب دانش به روز دنیا در حوزه تخصصی رشتهتون مطالعه کنید و دوم اینکه برای رفتن به مقاطع تحصیلی بالاتر باید بتونید در آزمونهای پیش روتون در درس زبان تخصصی به درصدهای بالا برسید.
زبان تخصصی روانشناسی هم از این قاعده مستثنی نیست. پس اگه الان دانشجوی روانشناسی در هر مقطعی هستی، روزانه یه زمانی رو برای یادگیری زبان تخصصی روانشناسی اختصاص بده.
سوالاتی که در ذهن دانشجویان در مورد زبان تخصصی روانشناسی وجود دارد
اکثر دانشجویان روانشناسی وقتی میخوان در آزمونهای مختلف شرکت کنند، با درس زبان تخصصی روانشناسی به مشکل میخورند و براشون سوال پیش میاد که چطور باید این درس رو مطالعه کنند. خیلی وقتها میبینیم که دانشجویان تصمیم میگیرن درس رو کنار بذارند چون فکر میکنند در مطالعه زبان تخصصی روانشناسی ضعیف هستن یا نمیدانن که به چه روشی باید این درس رو مطالعه کنند و از چه منابعی استفاده کنند.
اگر شما هم نمیدانید که چطور باید زبان تخصصی روانشناسی رو یاد بگیرید، تا آخر این مقاله همراه من باشید.
در ابتدا برای مطالعه زبان تخصصی روانشناسی باید چیکار کرد؟ چطوری بخونمش؟
برای اینکه بتونی مقالات و متون تخصصی روانشناسی رو راحت و سریع مطالعه و ترجمه کنی یا در آزمون ارشد از زبان تخصصی روانشناسی درصد بالا کسب کنی، باید لغات تخصصی، لغات عمومی، گرامر انگلیسی، تکنیکهای خواندن و درک مطلب رو یاد بگیری.
برای یادگیری لغات عمومی روشها و منابع مختلفی وجود داره که میتونی ازشون استفاده کنی. اینجا چندتا از بهترینهاش رو برای زبان تخصصی روانشناسی برات مینویسم:
• واژگان عمومی
کتاب “متون روان شناسی به زبان انگلیسی” نوشته آقای سیدمحمدی (هم برای واژگان عمومی خوبه و هم تخصصی)
کتاب ۵۰۴ واژه ضرورری
کتاب واژههای ضروری تافل، Barrons
نکته: از اونجایی که یادگیری و به خاطرسپاری لغات معمولا برای زبانآموزان سخته، سعی کن از تکنیک ریشهشناسی برای یادگیری لغات و از تکنیک جعبه لایتنر برای مرور استفاده کنی.
• واژگان تخصصی
مطالعهی کتاب، درباره روانشناسی به زبان انگلیسی میتونه دایره واژگان ما رو خیلی خیلی بالا ببره.
ولی اغلب دانشجویانی که آزمون دارن، فرصت مطالعه کتابهای دیگر رو ندارن. به همین جهت برای این دسته از عزیزان، بهترین راه برای یادگیری لغات و اصطلاحات تخصصی تحلیل درس زبان تخصصی روانشناسی سالهای گذشته و یادداشت کردن لغات و اصطلاحات تخصصی آنهاست.
همانطور که بالاتر گفتم، کتاب آقای سیدمحمدی هم برای یادگیری لغات تخصصی عالیه.
درک مطلب اصل برنامه رو تشکیل میده
خب حالا شما یه عالمه لغت یاد گرفتید اما تا وقتی که ندونید تکنیکهای درک مطلب چی هست و نتونید قسمتهای مورد نیازتون رو از داخل یه متن بیرون بیارید، دانستن لغات به تنهایی به کارتون نمیاد.
وقتی بحث زبان تخصصی روانشناسی برای آزمون دادن به میان میاد، شما نیازی به ترجمه کردن کل متنِ آزمون ندارید. اشتباهی که بیشتر داوطلبان دچارش میشن و بنابراین کلی از زمان آزمونشون رو از دست میدن.
به هیچ عنوان نیاز نیست که خط به خط مطلب رو بخونید و برای خودتون ترجمه کنید. شما باید این مهارت رو بدست بیارید که بتونید بر اساس ساختارها و گرامرهای زبان انگلیسی، قسمتهای مهم و اصلی متن رو مشخص کنید و قسمتهای اضافه رو حذف کنید و به این ترتیب با بیشترین میزان دقت و سرعت به تمام سوالات بخش درک مطلب پاسخ بدید.
در آزمون های آزمایشی و کنکور اصلی روانشناسی چطور زبان تخصصی را پاسخ دهیم؟
از قبل برای خودتون مشخص کنید که چه درصدی میخواهید و بنابراین به چند سوال باید پاسخ دهید. زمانبندی را به درستی انجام دهید و اگر در زمان مشخص برای هر سوال نتوانستید به آن پاسخ دهید، سراغ سوالهای بعدی بروید.
قسمت اول مربوط به قسمت واژگان عمومی است که با مطالعه کتاب های ۵۰۴ واژه ضروری و کتاب لغات ضروری تافل میتوانید پاسخ دهید.
قسمت بعدی مربوط به گرامر انگیسی است که در قالب یک کلوز تست طرح میشود.
قسمت سوالات تخصصی مربوط به بخش ریدینگ است. که متون تخصصی از رشته روانشناسی خواهد بود.
یه نکته خیلی مهم در پاسخ دادن به سوالات بخش درک مطلب اینه که اول باید سوالات هر متن رو بخونید و بعد سراغ متن برید و دنبال جواب بگردید. اصلا نیازی نیست که شما کل متن رو خط به خط بخونید و درک کنید. به چه دلیل باید اول سوالها رو بخوانید؟
اگه شما متن رو اول بخونین و بعد سراغ سوالات برید، برای پیدا کردن جواب سوال مجبور میشین دوباره متن رو بخونین. ولی اگه اول سوالات رو بخونین و بعد سراغ متن برید، اینجوری یه طرح و ایده کلی از جواب اون سوال دارید و در متن هم دنبال همون جواب میگردید و دیگه لازم نیست کلمه به کلمه متن رو بخوانید.
حواستون باشه هدف پاسخ دادن به سوالات آزمونه نه ترجمه کردن و فهمیدن کل اون متن.
برای رسیدن به درصد بالا در زبان تخصصی چه باید کرد؟
بالا بردن دایره لغات عمومی و تخصصی و یادگیری مهارت و تکنیکهای درک مطلب همراه با تمرین و تکرار و زمانبندی درست شما رو به درصد دلخواهتون میرسونه.
کلاس ترجمه متون روانشناسی برم یا نه؟
قطعا یک کلاس آموزشی میتونه شما رو در رسیدن به هدف کمک کنه اما مهمتر از کلاس رفتن خود شما هستید که باید برای یادگیری این درس وقت بگذارید و براش اهمیت قایل بشید. به علاوه شما به عنوان یک دانشجوی مقطع لیسانس یا بالاتر دیگه باید بتونید هر متن اتگلیسی رو به راحتی بخونید چه برای خواندن مقالهها و کتابهای تخصصی روانشناسی و چه برای مطالعه یک وبسایت. پس به جای صرفا یک کلاس برای آزمون، سعی کنید مهارت خواندن و درک مطلب را حرفهای یاد بگیرید.
موثرین دوره ای که برای آموزش ترجمه متون روانشناسی میتونم به شما معرفی کنم قطعا دوره جادوی ترجمه تخصصی است که توسط استاد شیرین عابدی برگزار میشود. با این دوره یاد میگیری که هر نوع متن عمومی و تخصصی را به راحتی مطالعه کنی.
بهترین کتاب زبان تخصصی روانشناسی
در واقع بهترینی وجود ندارد. هر کتابی یک بخشی از نیازهای شما را برآورده میکند. به طور کلی خوبه که خودتون رو درگیر منابع مختلف نکنید. در زمینه زبان تخصصی روانشناسی کتابهای مختلفی تالیف و گردآوری شده است که از این میان کتاب “متون روانشناسی به زبان انگلیسی” نوشته دکتر کیانوش هاشمیان و کتاب “متون روان شناسی به زبان انگلیسی” اثر دکتر سیدمحمدی با استقبال بیشتری از سوی دانشجویان در سالهای گدشته مواجه شده است. اما این
آیا فهرستی از لغات پرکاربرد روانشناسی وجود دارد؟
میتونید از لینک زیر استفاده کنید:
https://www.vocabulary.com/lists/288552
بعلاوه واژهنامهای هم برای زبان تخصصی روانشناسی به نام ” فرهنگ جامع روان شناسی روان پزشکی” توسط دکتر نصرتالله پورافکاری تالیف شده است.

درباره شیرین عابدی
من شیرین عابدی هستم کمکتون میکنم به رویاهای شیرین خودتون در زبان انگلیسی خصوصا بحث ترجمه تخصصی برسید.
نوشته های بیشتر از شیرین عابدی
دیدگاهتان را بنویسید